Stockholm University Press på Bokmässan

anders_soderback

Under rubriken “Biblioteket publicerar!” presenterade Anders Söderbäck Stockholm University Press på fredagen den 26 september i Svensk biblioteksförenings monter.

I det stora vimlet av utställare och besökare på mässan förde Anders Söderbäck fram vikten av open access publicering för de biblioteksentusiaster som lyssnade. Stockholm University Press ska likt de stora internationella universitetsförlagen, som Oxford University Press, ge ut kvalitetsgranskade monografier, antologier och tidskrifter som är Open Access med elektroniska och fritt tillgängliga titlar och möjlighet till print on demand. Det här är något helt nytt i Sverige och som nu hela boksverige fick ta del av.

Frågor från publiken ställdes bland annat om varför förlaget finns på universitetsbiblioteket. Det går helt i linje med Stockholm universitets rektorsbeslut om förlagsverksamhet och open access publicering som ska sprida forskningsresultat i olika elektroniska format nationellt och internationellt. Stockholms universitetsbiblioteket har den administration som krävs för detta.

Anders Söderbäck höll även i presentationen “Digitalisering mot lagen”. Du kan läsa KB:s twitter-rapportering från den här.

Av: Christina Lenz


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s